Fondmarknaden har utsett Årets Bästa Nordenfond 2020 – Consensus Småbolag

Pressmeddelande
Jan 26, 2021

Utmärkelsen Årets Fonder delas ut av Fondmarknaden.se i 10 kategorier samt för Årets fond, Årets fondbolag och Årets nykomling. Kriterierna de tittar på är bland annat avkastning under 2020 samt genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, risknivå och sharpekvot.

Priset går till Consensus Småbolag med motiveringen; Vinnaren i denna kategori har valt att fokusera stor del av sin portfölj inom kommunikation, sjukvård och teknik. Tre av de sektorer som varit mest på tapeten under 2020. Fonden har gett mycket god avkastning under året och samtidigt till lägre risk än många konkurrenter. Vinnaren är en mindre aktör jämfört med andra i kategorin, men bevisligen med mycket stor kompetens.

”Vi är väldigt stolta att utses till Årets Nordenfond av Fondmarknaden.se. 2020 har varit ett turbulent år och vi är väldigt glada över att ha kunnat skapa en avkastning på 94,66 % till våra andelsägare. Det ligger självklart otroligt många arbetstimmar bakom avkastningen, där nyckeln till framgången är vår aktiva och koncentrerade förvaltning”, säger Anders Wright ansvarig förvaltare för Consensus Småbolag.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Soko, VD                                        Claes-Göran Nilsson, styrelseordförande

0720-633256                                             0705-926145

patrik.soko@consensusam.se